loading...

بست بیوگرافی

سایت رسمی عجم باند,دوست پسر عجم باند ,شماره تلفن عجم باند,زندگی نامه عجم باند,فیسبوک عجم باند,صفحه شخصی عجم باند,اینستاگرام Instagram عجم باند ,کانال تلگرام عجم

حسین بازدید : 845 سه شنبه 09 آبان 1396

سایت رسمی عجم باند,دوست پسر عجم باند ,شماره تلفن عجم باند,زندگی نامه عجم باند,فیسبوک عجم باند,صفحه شخصی عجم باند,اینستاگرام Instagram عجم باند ,کانال تلگرام عجم باند,بیوگرافی عجم باند,عکس عجم باند,دوست دختر عجم باند ,تلگرام عجم باند,عکس همسر عجم باند,آخرین خبر عجم باند,عجم باند,شماره عجم باند, عجم باند کیه,همسر عجم باند,زندگی شخصی عجم باند,

 

بیوگرافی عجم باند fd,'vhtd u[l fhkn

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
عجم
Ajam-Band.jpg
اعضای عجم باند
اطلاعات
نام اصلی عجم
نام مستعار عجم باند
گروه عجم
سبک‌(ها) موسیقی بومی ایرانی
زمینهٔ فعالیت ۲۰۱۰-اکنون
 
اعضای کنونی امین محمد فولادی
آرش فیازی
نریمان اکرمی
سارا فطرس
وب‌گاه ajammusic.com

عجم (باند) یک گروه موسیقی ایرانی است که موسیقی نوین را با استفاده از عناصر موسیقی بومی ایرانی خلق می‌کند. در واقع تمرکز این پروژه بر روی موسیقیِ مردمی است.[۱][۲]

عجم پروژه ای ست موسیقایی که از اوایل سال ۲۰۱۰ در شهر لندن تشکیل شده و سعی دارد با زبانی امروزی عرضِ ادبی کند به موسیقی‌های بومیِ ایران. تمرکز اصلی گروه عجم روی موسیقی‌های مردمی ست که عبارتند از موسیقی‌های ویژهٔ انجام کار، موسیقی‌های مراسم و آیین‌های گوناگون، موسیقی‌های اوقات فراغت و مناسبات اجتماعی و …. موسیقی گروه عجم تلاشی ست برای آشنا کردن شنوندهٔ امروزی با روحیهٔ حماسی و هیجان انگیز موسیقیِ بومی ایران در قالبهای نوین. امید بر آن است که با استفاده از فرم‌ها و حالت‌هایی که از سبک‌های شناخته شدهٔ روز الهام گرفته، گوشِ شنوندهٔ غیر ایرانی هم به اصوات و الحان موسیقی ایرانی عادت کند.

قطعات این گروه عموماً از ارائهٔ بخش‌هایی از موسیقی بومی و پیدا کردن بعضی از مشترکاتِ آن سنت موسیقایی با موسیقی روز، شکل می‌گیرد. صوت آراییِ موسیقی عجم ملغمه ای ست پسا مدرن، که از اصوات سنتی، محلی و ایلاتی، تا اصوات کوبنده و لرزندهٔ موسیقیِ شهریِ روز تشکیل شده است. سبکِ خواندن در عجم، از فرمهای موجود و متداول در فرهنگِ عام ایرانی الهام گرفته است؛ به خصوص فرم‌ها و شیوه‌های خواندن گفتاری و آوازی مانند: بحر طویل، نقالی، ضربی خوانی، برخی فرم‌های آوازیِ محلی و سنتی، نوروز خوانی، روایت خوانی، انواع داستان گویی، نمایش‌های طنز و روحوضی، انواع حالت‌های متعلق به موسیقی مذهبی و آیینی، و…. این سبک‌ها تا حدودی به عنوانِ جایگزین‌های بومی، برای فرم‌های بیگانهٔ رایج در موسیقی امروز در نظر گرفته شده است. شیوه اجرای عجم ریشه در انواع نمایش‌های مردمی مانند پرده خوانی، معرکه گیری، نقالی و تعزیه خوانی، و… دارد.

محتویات

خانوادهٔ عجم

عجم از چهار عضو اصلی به عنوان «خانوادهٔ عجم» و چند عضو فرعی از نوازندگان ایرانی که به عنوان «خانواده عجم» شناخته می‌شوند و در ضبط‌ها و کنسرت‌ها به گروه کمک می‌کنند، تشکیل شده است.[۳]

عجم ماحصل فکری (ایده‌های) امین محمد فولادی (امین عجمی) است و اعضای اصلی گروه را آرش فیاضی، نریمان اکرمی و سارا فطرس تشکیل می‌دهند. امین عجمی آهنگساز و ترانه سرای اصلی گروه است که چینش و فرم دهی اولیه و خلق ملودیهای اکثر قطعات را نیز انجام می‌دهد. آرش فیاضی عهده‌دار تنظیم بخشهای ملودیک و خالق برخی از قطعات، بخصوص قطعات بی کلام، می‌باشد و گاهی در بسط و گسترش اشعار و کلام عجم را یاری می‌کند. نریمان اکرمی تهیه‌کننده (تهیه کننده موسیقایی) اکثر قطعات موجود عجم است که عموماً در پیشبرد تنظیم‌ها همکاری می‌کند و تخصص و تمرکزش بر بخش اصوات الکترونیک، درامز و چینش بخشهای کوبه ای می‌باشد. سارا فطرس نوازنده سازهای کوبه ای ایرانی است که در تنظیم و تدوین ادوات کوبهای ایرانی عجم را یاری می‌کند.

خانواده عجم شامل اعضای دیگری نیز بوده است؛ پرهام بهادران (یکی از اولین اعضای گروه عجم)، زرتشت صفری و همچنین شهره خاتون. سعیدی نقدی، نوازنده درامز و گیتار بیس، از دیگر اعضای خانواده عجم است که عجم را در چندین اجرا همراهی کرده

یکی از جوانترین اعضای خانواده عجم «آرسام بابایی» است که ار دوستان قدیمی گروه عجم بوده و عجم را با نوازندگی سازهای کششی و پرکاشن در چندین قطعه همراهی کرده است.

خانواده عجم پذیرای هنرمندان مهمان نیز بوده که با حضورشان در کارهای عجم، رنگ خاصی از موسیقی نواحی خود را به آن قطعه بخشیدهاند. از اولین مهمانان عجم می‌توان «عرفان شاهو» (خواننده بخش کردی در قطعه خزان) و «میرکاظم جعفری» (خواننده الحان کوهپایهٔ البرز در قطعات حسین خان و شهمیرزادی) را نام برد.

مهمانان اخیر عجم «مهدی بوستانی» و «طناز زند» بوده‌اند که حاصل همکاری این خوانندگان قطعه «در واز کن» بوده است. بدون شک برجستهترین همکاری عجم با «جمال محمدی» و گروه موسیقی کایر در تهیه و ضبط یکی از قطعات آلبوم «رگ و ریشه» می‌باشد که آواز این قطعه توسط استاد برجسته و میراث‌دار موسیقی مازندران، «استاد ابوالحسن خوشرو» اجرا گردید.

خلاصه

اعضای گروه

‎امین محمد فولادی (امین عجمی): آهنگساز، شاعر/ترانه سرا، تهیه‌کننده، خواننده، نوازنده

‎آرش فیاضی: تنظیم کننده، سراینده اشعار، خواننده، نوازنده

‎نریمان اکرمی: تنظیم کننده، تهیه‌کننده، پرکاشن

‎سارا فطرس: نوازنده سازهای کوبهای، تنظیم ادوات کوبه ای

خانواده عجم

پرهام بهادران: ترانه سرا، تنظیم کننده، خواننده، نوازنده

‎زرتشت صفری: نوازنده سازهای بادی، همخوان

‎شهره خاتون: نوازنده کیبورد، همخوان

‎سعید نقدی: گیتار بیس، درامز

‎آرسام بابایی: سازهای کششی، پرکاشن

مهمانان عجم

عرفان شاهو: خواننده، نوازنده تنبور

کاوه سروریان: نی، تنبک

‎میرکاظم جعفری: خواننده

‎مهدی بوستانی: خواننده

سروش عمومی: درامز و پرکاشن

‎طناز زند: خواننده

دیسکوگرافی

آلبوم‌ها

- رقص مردونه (۲۰۱۰) انتشار با هزینه شخصی در لندن و نیز فروش آنلاین از طریق iTunes و Amazon

- رگ و ریشه (۲۰۱۶) انتشار و توزیع در ایران مؤسسه هنری نغمه هفت اقلیم

تک آهنگها

- نوروزخوانی (۲۰۱۱)

- بشکن (۲۰۱۱)

- شهمیرزادی (۲۰۱۲)

- اومدم (۲۰۱۳)

- بایرام (۲۰۱۴)

- در واز کن (۲۰۱۵)

سبک «رگ و ریشه»

گروه عجم از ابتدای شکل‌گیری همواره برای ایجاد و ثبت سبکی نوین در موسیقی ایرانی که از موسیقی بومی ایران ریشه می‌گیرد، تلاش کرده. سبکی که عجم تلاش کرده بوجود آورد به «موسیقی مردمی» نزدیکی بیشتری دارد تا موسیقی هنری و سعی شده سبکی ایجاد کند با ریشه‌های محلی و فرمی شهری؛ سبکی که، بنظر این گروه، در ایران به اندازه کافی به آن پرداخته نشده ودر سطوح بین‌المللی نیز کمتر ارائه و نمایان شده است.

«رگ و ریشه» در واقع بیانگر اهمیت موقعیت جغرافیایی و اجتماعی در شکل گیری هویت و ریشه دار بودن موسیقی می‌باشد. در ارائه این سبک، عجم تلاش داشته از فرمهای موسیقی مردم کوچه و بازار وام بگیرد؛ فرمهایی مانند نقالی یا به عبارتی دیگر موسیقی قهوه‌خانه ای، موسیقی مراسم مذهبی مانند تعزیه، موسیقی‌های ورزشهای باستانی و زورخانه‌ای، روایت خوانی، نمایشهای طنز و روحوضی و بسیاری از فرمهای رایج مشاهده شده در فرهنگ عام ایرانی. هر چند سرچشمه واصل سبک «رگ و ریشه» صرفاً مختص ایران نیست و می‌تواند الگویی باشد برای تمامی کسانی که تلاش دارند فرهنگ موسیقهای ریشه‌دار هر ناحیه‌ای را گسترش و ترویج دهند، وبه نوعی از هویت بومی خود در برابر نفوذ فرهنگهای سفارشی و تجاری پاسداری نمایند.

همان‌طور که پیشتر توضیح داده شد، سبک «رگ و ریشه» تلاشی است برای ایجاد و ثبتِ سبکی نوین در موسیقی ایرانی که از موسیقی بومی ایران ریشه می‌گیرد و آنرا در قالبی امروزی ارائه می‌کند. سبک «رگ و ریشه» را می‌توان نوعی موسیقی «بومی-مردمی» اطلاق کرد که از موسیقی ملی ایران، و موسیقی نواحی ایران بهره جسته است و از این جهت دارای عناصری است که به هویت موسیقیاییِ بافتهای مختلف جامعه نزدیک است؛ بنابراین سلیقه موسیقایی طیف گسترده ای از مخاطبان را شامل می‌شود.

سبک «رگ و ریشه» در تقابل و ضدیت با «جهانی شدن» نیست بلکه خط مشی ای ست برای کسانی که براین باورند که حفاظت و صیانت از گوناگونی فرهنگهای غنی انسانی به سود جامعه جهانی بوده و جامعه جهانی ازآن بهره‌ها خواهد برد.

سبک خواندن و اشعار (بحرطویل، ضربی خوانی و نوروزخوانی)

سبک خواندن و اجرا در عجم، از فرمهای آواز بومی تأثیر فراوان گرفته که این سبکهای رایج عموماً براساس قالبهای شعریِ خاصی می‌باشند. به ویژه قالب بحرطویل که گروه عجم برای بیان مضامین و و پیام‌هایش در بسیاری از آثارش استفاده کرده است. بحرطویل عموماً با لحنی روایتی و گفتاری خوانده می‌شود و قالبی است شعری و نوعی نثر موزون در ادبیات فارسی که بر خلاف سایر قالبهای شعر سنتی فارسی، الزامی برای داشتن ابیات و مصراعهای مساوی در آن وجود ندارد. بحرطویل در ادبیات فارسی مترادف است با شعر عامیانه و اغلب برای بیان سخنان طنز و هزل به کار می‌رود، اما شعرهای جدیتر مانند مرثیه، اشعار مدح و ثنا، و رجزخوانی نیز با قالب بحرطویل سروده شدهاند. این قالب شعری در «تعزیه» بسیار استفاده شده و می‌شود. عجم از این قالب شعری به عنوان جایگزینی برای «رپ» استفاده می‌کند و مؤکداً براین باور است که تفاوتهای اساسی و بنیادین میان بحرطویل و سبک رپ وجود دارد؛ به خصوص اینکه قالب بحر طویل دارای وزن طبیعی و کاملاً منطبق با زبان فارسی است.

از نمونه‌های بکارگیری بحر طویل در آثار عجم می‌توان به بحرطویل اعجمی، بایرام، اغواگر، طیبه جان، بشکن و نوروز خوانی اشاره کرد. از فرمهای خواندن و قالبهای شعری که عجم از آنها الهام گرفته می‌توان به ضربی خوانی و پاضربی اشاره کرد. این فرمها که از فرمهای رایج فرهنگ عام شهری می‌باشند و در اجرای مطرب‌ها نقش بسیار پررنگ دارند به ویژه در شهرهایی مانند تهران و اصفهان.

از خصایص قابل توجه ضربی خوانی و پاضربی پایه عروضی آن است که دارای یک هجای کوتاه (غیر مؤکد) و به دنبالش یک هجای بلند (مؤکد) می‌باشد. در ادبیات این پایه عروضی «وتد مجموع» نام دارد که پایه‌های ریتمیک سرزنده و مهیج را می‌سازند. لحن پاضربی و ضربی خوانی، مخلوطی‌ست از عبارات و اصطلاحات ادبی و عامیانه که پایه ای منظوم و هم قافیه دارند و آن را «بند» گویند و هر بند دارای طولهای متفاوت می‌باشد.

«نوروزخوانی» واژه بسیار گسترده ای است که به آهنگهایی اطلاق می‌شود که در حوالی سال نوِ ایرانی اجرا می‌شود و فرا رسیدن نوروز را اعلان می‌کنند. در این آیین سنتی، کشاورزان و روستاییانی که زندگی روزمره شان از شرایط جوّی و آب و هوای محیط تأثیر می‌پذیرد، به شهرهای مجاور سفر می‌کنند تا با خواندن ترانه‌های محلی در وصف بهار و اشعاری با مضامین عرفانی و مذهبی، آمدن بهار را شادباش بگویند و از اهالی شهر برای آوردن این خبر خوش مژدگانی و عیدی طلب می‌کنند. امین عجمی در مورد شیوه‌های مختلف نوروزخوانی در مناطق باستانی طبرستان، کومش، ری و استرآباد در کوهپایه‌های البرز و حاشیه دریای خزر مطالعات و تحقیقات میدانی انجام داده است و تلاش دارد که دست‌آوردهای خود رو در سبک خواندنی که در عجم به کار می‌رود استفاده کند. هر چند دسته‌بندی گونه‌های مختلف نوروزخوانی به عنوان سبک دشوار می‌نماید، اما سرزنده بودن، رندی و تیزهوشیِ نوروزخوانان از ویژگیهایی بودهاند که عجم در سبک اجرا و خواندن از آن تأثیر بسیار گرفته.

فلسفهٔ عجم

"عجم" برای مردم فارسی زبان اسمی ست تاریخی با تعابیر و معانی گوناگون. به عبارتی، این واژه برای اقوامِ مسلمانی استفاده می‌شده که از نژادهای "غیر عرب" بودند و در زبان عربی به معنی گنگ یا لال می‌باشد. با انتخاب این اسم برای این پروژه موسیقایی، امید بر آن است که مخاطبان را با معانی گوناگون این واژه آشنا سازیم و کمی از تنگ نظری‌های موجود در رابطه با این واژه بکاهیم.

برای گروه موسیقی عجم، این نام معانی زیادی دارد که در ذیل به آنها اشاره می‌شود ولی از یک منظر می‌توان گفت که عجم، یادبودی است از فراز و نشیب‌های تاریخ ایران زمین که موجبِ غنایِ تنوع و ترکیبِ قومی و فرهنگی ایران امروز شده است.

واژه عجم، در ادبیات فارسی نیز کاربرد بسیار داشته و شاعرانی نظیر فردوسی، سعدی، مولوی، جامی، نظامی، ابوسعید ابوالخیر، و… از واژهٔ عجم در اشعار خود استفاده کرده‌اند. همچنین، این واژه، در نامگذاری‌های جغرافیایی (عراقِ عجم- ناحیهٔ مرکزی و غرب ایران- در دوران تیموری تا قاجار)، القاب شعرا (امیر پازواری- شیخ عجم- شاعر طبری زبان دوران صفویه)، نامگذاری گوشه‌های موسیقی (بیات عجم در دستگاه راست پنجگاه)، و بسیاری موارد دیگر، مورد کاربردِ خودِ ایرانیان نیز بوده است. این نامگذاری، همچنین، تهنیتی ست به اقلیت‌های ایرانی الاصلِ ساکن حاشیهٔ جنوبی خلیج فارس، که خود را با افتخار «عجمی» خطاب می‌کنند.

قابل ذکر است که برای بخش بزرگی از عوامِ عرب زبانِ امروز، این واژه کاربرد توهین آمیز ندارد و در برخوردهای متعدد با عرب زبانان، مشاهده شده که اکثریت از این واژه به معنی ایرانی یا غیرعرب یاد می‌کنند و تعداد کثیری هم هیچ آشنایی ای با این واژه ندارد؛ بنابراین- درحالی که امروزه واژه عجم برای اغلب ایرانی‌ها و اعراب معنی تحقیر آمیز ندارد- تأکید بر معانی منفیِ این واژه، بیشتر از سویِ افرادی ست که مروج کینه‌توزی و دشمن ورزی هستند؛ که این امر به هیچ وجه هدف ما نبوده و نیست.

علاوه بر تعاریف قومی و جغرافیایی، واژهٔ عجم مفاهیم ادبی نیز دارد که در اشعار کلاسیک مشاهده می‌شوند. به ویژه در اشعار عطار و مولوی، «اعجمی» صفتی ست که بر شخصی اطلاق می‌شود که از حقیقت یا رازی آگاه است که بنابر شرایط، نمی‌تواند آن را فاش کند؛ لذا تجاهل می‌کند، یا به عبارتِ ادبی: «خویشتن را اعجمی می‌سازد». در اشعاری که در پروژهٔ عجم

ارائه می‌شود، به معانی گوناگون این واژه اشاره می‌شود.

موسیقی گروه عجم، تلاشی ست برای آشنا کردنِ شنونده امروزی با روحیهٔ حماسی و هیجان انگیزِ موسیقیِ بومی ایران، در قالبهای نوین. امید است که با استفاده از فرم‌های الهام گرفته از سبکهایِ شناخته شدهٔ روز، گوش مخاطبِ غیر ایرانی را هم به اصوات و الحانِ ایرانی عادت دهیم. پروژهٔ عجم، عرض ادبی ست به فرهنگ‌های زندهٔ بومی ایران. برخی از این فرهنگ‌ها با کشورهای همسایه مشترک هستند، و این نمونه ای ست از تأثیر گذاری و تأثیر پذیریِ فرهنگ ایرانی، که نشان دهندهٔ گستردگیِ مرزهای فرهنگیِ ایران نسبت به مرزهای بین‌المللی امروز می‌باشد.

 

عجم (باند)

https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B9%D8%AC%D9%85_(%D8%A8%D8%A7%D9%86%D8%AF)







برچسب ها سایت رسمی عجم باند شماره تلفن عجم باند فیسبوک عجم باند صفحه شخصی عجم باند اینستاگرام Instagram عجم باند کانال تلگرام عجم باند بیوگرافی عجم باند عکس عجم باند تلگرام عجم باند آخرین خبر عجم باند عجم باند شماره عجم باند عجم باند کیه زندگی شخصی عجم باند
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • لینک دوستان
    آرشیو