loading...

بست بیوگرافی

بیوگرافی حمیده خیرآبادی همسر حمیده خیرآبادی علت مرگ حمیده خیرآبادی اسرار مرگ حمیده خیرابادی عکس علی قاسمی همسر حمیده خیرآبادی حمیده خیرآبادی+خاکسپاری تصاو

حسین بازدید : 525 شنبه 12 مرداد 1398

حمیده خیرآبادی قبل عمل زیبایی, سن حمیده خیرآبادی ,آخرین خبر حمیده خیرآبادی,کانال تلگرام حمیده خیرآبادی,شماره تلفن حمیده خیرآبادی,اینستاگرام Instagram حمیده خیرآبادی,همسر حمیده خیرآبادی,بیوگرافی حمیده خیرآبادی,حمیده خیرآبادی و همسرش,حمیده خیرآبادی کجاست؟, قد حمیده خیرآبادی ,زندگی نامه حمیده خیرآبادی ,حمیده خیرآبادی متولد,حمیده خیرآبادی کیست؟,عکسهای حمیده خیرآبادی, تحصیلات حمیده خیرآبادی ,ارتباط با حمیده خیرآبادی,حمیده خیرآبادی ویکی پدیا ,خانه / ثروت حمیده خیرآبادی,حمیده خیرآبادی ازدواج,

 


گفتگو با دختر حمیده خیر آبادی 

ثریا قاسمی و حمیده خیرآبادی مادر و دختر سینمای ایران هر دو از بازیگران توانمند و مهربان سینمای کشورمان هستند در همین زمینه گفتگویی با ثریا قاسمی انجام داده ایم که شما را به خواندن آن دعوت میکنیم.حمیده خیر آبادی

مادر من تا سال ها به صاحب خانه اش نمی گفت که بازیگر تئاتر است. می گفت توی خیاط خانه کار می کند؛ مردها هم همین طور. آقای مرتضی احمدی توی راه آهن کار می کرد و آنجا نمی گفت که من بازیگرم. یا دیگرانی که من الان حضور ذهن ندارم که برای شما بشمارم. اینها مساله تمرین بعدازظهرهایشان و شب روی صحنه رفتن شان را عنوان نمی کردند، چون زیر سوال می رفتند و به دیده بد به آنها نگاه می شد.

من و مادر نازنینم، حمیده خیرآبادی

بازیگرهایی مثل خانم ها شهلا ریاحی، توران مهرزاد، مهین دیهیم، مادر من حمیده خیرآبادی، فرخیده، صفوی، ناجی احمدی، ژاله علو و و و... و آقایان حیدر صارمی، صادق بهرامی، نصرت الله محتشم، هوشنگ سارنگ، تفکری، محمدعلی جعفری که گرگ بازی آن زمان بود، مشکلاتی اینگونه داشتند. هرکدام از آنها هم کارهای مهمی کردند. خانم شهلا ریاحی بسیاری از نمایش های خوب ترجمه را اجرا کرد. دختر گل فروش را که بعدا ادری هپبورن در سینما بازی کرد، خانم شهلا ریاحی در تئاتر کار کرد.

حمیده خیرآبادی

روزهای تنهای بچگی من

... مادرم وارد کار تئاتر شده. از پدرم جدا شده بود و در نتیجه هر کدام زندگی خودشان را می کردند... من درخانه پدرم تنها بودم و با یک مادربزرگ بیمار زندگی می کردم. آنجا هم کسی نبود که نکوهش کند. روزهای تنهایی بچگی من اصلا یک مقوله دیگری است که فکر نمی کنم، الان به بحث کاری من ارتباطی داشته باشد. آن یک بحث جداگانه خارج از موضوع ما خواهد بود.

شروع کار من

من با دوبله شروع کردم و درسال 40 به رادیو رفتم. با رادیو بسیار آشنایی داشتم. وقتی که دیپلمم را گرفتم، دوبله؛ دوبله پررونق و شوفایی بود و مادر من هم، هم در تئاتر و هم در دوبله کار می کردند. من به خاطر آشنایی خانم ناجی احمدی، خانم توران مهرزاد، خواهرشان ایران مهرزاد، ایران بزرگمهر که بزرگ ترین رُل ها و نقش های مهم را گفتند، با مادرم، دورادور با دوبله آشنایی داشتم، به همین دلیل به محض آنکه کارم در تحصیل تمام شد، به دانشگاه رفتم و رشته زبان را انتخاب کردم و همزمان کار دوبله را هم انجام می دادم.

بعد به دلیل ترافیک کاری مجبور شدم دانشگاه را ول کنم و به تحصیلات خصوصی خودم پرداختم. من رادیو و صدا را عاشقانه دوست داشتم. مثل خیلی ها که این حرف های کلیشه ای را می زنند و متاسفانه یا خوشبختانه در مورد من هم هست، باید بگویم در زمان تحصیل، بسیاری از امور هنری مدرسه را من انجام می دادم.

دوستان و هم شاگردی های من، در زنگ انشا وقتی که قرار بود من انشایم را بخوانم، عاشقانه منتظر می ماندند چون دست به قلم بودم و خوش هم می خواندم. در نتیجه همه این ها، بدون آنکه بدانم استعداد چیست، بدون آنکه بدانم هنر چیست و چه کاری می خواهم انجام بدهم، کششی در وجودم بود که مرا به سمت صدا می کشاند.

حمیده خیرآبادی و دخترش

نقش مادر هم سنش را بازی می کرد

یکی از نقش های به یادماندنی که در نقش مادر بازی کردند «اجاره نشین ها» بود که در آنجا با وجود آنکه آقای عزت الله انتظامی هم سن بودند، آنقدر خوب در غالب مادر فرو رفتند که کاملا باورپذیر بود. برای من هم این اتفاق افتاده است. البته ما شاید تفاوت سنی مان بیشتر باشد، اما در یک سریال، آقای تارخ در نقش پسر من بود. البته ما هم سن نیستیم، اما می خواهم بگویم که ما به واسطه توانایی هایمان در کارهایی نقش مادر را بازی می کنیم، در حالی که آنچنان تفاوت سنی نداریم.

در همان فیلم خواستگاری آقای محرابی، نقش پسر مرا بازی می کرد، در حالی که در مقطع سال های 46-45 من و ایشان نقش پسر و دختر جوان داستان ایتالیایی خمره را برای آقای سمندریان بازی کرده بود. بعد سال ها می گذرد و ایشان نقش پسر مرا بازی می کند.

بازی با مادرم در خانه ابری

تنها جاهایی که با مادر هم بازی شدم «خانه ابری» بود که ایشان نقش مادرشوهر من را بازی کردند و یکی دیگر هم در «در قلب من» بود که باز در نقش مادر شوهر من بودن. یعنی هیچ وقت در فیلم ها در نقش مادرم نبودند.

در مورد کار، ارتباط مان مثل دو همکار بود. ایشان در اینکه کاری را قبول بکنند یا نه با من مشورت هایی داشتند. بسیار احترام آمیز با هم حرف می زدیم، اما هیچ وقت مداخله ای در امور کاریمان نداشتیم. مشورت می کردیم. از قدیم رابطه مان همین طوری بود. ایشان هیچ وقت نه مرا تشویق کردند و نه پرهیز دادند از کار هنر. به هر حال خودشان هم در این راه مشکلات و مصائب بسیاری را کشیدند، اما مرا پرهیز ندادند.

خود ایشان راه خودشان را انتخاب کرده بودند و همان راه را می رفتند و همیشه نقش مادرهای نازنین و خوب و فوق العاده را بازی کردند و خوب هم آنها را در می آوردند. خیلی از هنرپیشه هایی که با ایشان کار کردند یا حتی کار نکردند می گفتند نادره، مادر ما بود. دلیلش این بود که ایشان نقش هایشان را آنچنان صادقانه اجرا می کردند که این صداقت و انرژی آن به تماشاچی و بازیگران می رسید. من هم دارم همان را به صورت ناخودآگاه ادامه می دهم و نقش هایم را صادقانه و با باور انجام می دهم که این انرژی باور و صداقت من هست که دلنشین هست و به تماشای منتقل می شود.

ثریا قاسمی

پرواز مادر

در مورد مراسم خاکسپاری مادرم، بعضی ها انتقاد کردند. من همان موقع یک مقاله نوشتم در مجله فیلم و در این مورد توضیح دادم و حالا مختصرا می گویم. این طور برگزار کردم چون دوست نداشتم تابوت و جنازه ایشان در ازدحام و شلوغی غیرقابل تصور و غیرمنتظره و نامنظم گم شود. من هرگز در مراسم های خاکسپاری شرکت نمی کنم، اما شنیدم که می گویند از این اتفاقات برای کسانی که آنها را بردند دور تالار وحدت چرخاندند، افتاده بود.

من دوست نداشتم ایشان ملعبه این مسائل شوند. ملعبه اینکه آدم ها می آیند فقط برای اینکه کنار ما عکس بگیرند، در زمانی که ما سوگواریم. من می دانستم اینجور برنامه ها مسائل پیچیده، بی برنامه و غیرقابل کنترل دارند و دوست نداشتم این اتفاق برای مادر بیفتد. من دوست داشتم عزیزم را در سلامت و آرامش کامل در قبری که خیلی سال پیش خریداری کرده بود، به خاک بسپارم.



http://namnak.com/


حمیده خیرآبادی

 

حمیده خیرآبادی زاده ۳۰ آذر ۱۳۰۳ در شهر رشت است. او مادر ثریا قاسمی دیگر بازیگر سینمای ایران است. نام هنری او نادره و لقب او مادر سینمای ایران بود. او پس از گرفتن دیپلم در سال ۱۳۲۶ وارد تئاتر و در سال ۱۳۳۲ با فیلم میهن‌پرست وارد سینما شد. خیرآبادی با آغاز موج نوی سینمای ایران در دهه چهل در بسیاری از آثار کارگردانان مطرحی چون داریوش مهرجویی و مسعود کیمیایی و علی حاتمی بازی کرد. از مهم‌ترین فیلم‌هایی که او در آن‌ها بازی کرده می‌توان به طوقی (علی حاتمی)، رضا موتوری (مسعود کیمیایی)، اجاره نشینها (داریوش مهرجویی)، زرد قناری (رخشان بنی‌اعتماد)، مادر (علی حاتمی)، ریحانه (علیرضا رئیسیان)، بانو (داریوش مهرجویی) و شیرین (عباس کیارستمی) اشاره کرد. او سه بار کاندیدای سیمرغ بلورین جشنواره فجر شد. از جمله سریال‌های خیرآبادی می‌توان آپارتمان، پدرسالار و خانه سبز (مجموعه تلویزیونی) را نام برد.[۲]

 

رکورد شرکت در فیلم

خیرآبادی در طول فعالیت هنری خود، بیش از ۱۵۰ فیلم و سریال را در کارنامه خود داشت که از این نظر میان بازیگران ایرانی رکورددار بود.[۳]

 

درگذشت

وی در بامداد ۳۱ فروردین ۱۳۸۹ در سن ۸۵ سالگی و به علت کهولت سن درگذشت[۴][۵][۶][۷] وی در قطعه ۶۶ ردیف ۶۹ شماره ۶۲ بهشت زهرا به خاک سپره شد.

 

فیلم‌شناسی

 

سینما

 

مجموعه تلویزیونی

سالنامسمتکارگردانتوضیحات
۱۳۸۱–۱۳۸۲ این راهش نیست بازیگر نوید میهن‌دوست شبکه ۳
۱۳۸۰–۱۳۸۱ سفر سبز بازیگر محمدحسین لطیفی شبکه ۳
۱۳۸۱ با من بمان بازیگر حمید لبخنده شبکه ۳
۱۳۸۰ هزاران چشم بازیگر کیانوش عیاری شبکه ۳
این سریال در آغاز، «دو راهه» نام داشت.
۱۳۸۰ یادداشت‌های کودکی بازیگر پریسا بخت‌آور شبکه تهران
۱۳۸۰ آخرین روزهای شاد بودن بازیگر حجت قاسم‌زاده اصل شبکه ۱
۱۳۸۰ دردسر والدین بازیگر مسعود نوابی شبکه ۳
۱۳۷۹ معجزه ازدواج بازیگر علی‌رضا خمسه شبکه ۲
۱۳۷۹ ماجراهای خانه قدیمی بازیگر اسماعیل میهن‌دوست شبکه ۱
۱۳۷۸ قطار ابدی بازیگر بهروز بقایی
رضا عطاران
شبکه ۳
۱۳۷۸ پدرخوانده بازیگر حمید قدکچیان شبکه تهران
۱۳۷۸ بوی خاک بازیگر علی بیابانی شبکه ۱
۱۳۷۷ به او بگویید دوستش دارم بازیگر حمید تمجیدی در ۱۶ قسمت از شبکه ۳ پخش شد.
۱۳۷۷ در قلب من بازیگر حمید لبخنده شبکه ۳
۱۳۷۶–۱۳۷۷ برگبار بازیگر اکبر خواجویی شبکه ۳
۱۳۷۶ همه فرزندان من بازیگر محمد دستگردی شبکه ۱
۱۳۷۶ کهنه‌سوار بازیگر اکبر خواجویی شبکه ۳
۱۳۷۶ قطار ابدی بازیگر رضا عطاران
بهروز بقایی
شبکه ۳
۱۳۷۵–۱۳۷۶ تهران ۱۱- ۵۹۵ ج ۴۸ بازیگر مرضیه برومند بازی در اپیزودهای «همسایه» و «یک هفته، یک قرن»
۱۳۷۵ خانه سبز بازیگر بیژن بیرنگ
مسعود رسام
در نقش «عزیز جون» (مادر رضا)
۱۳۷۴–۱۳۷۵ جهان وارونه[۸] بازیگر بهمن زرین‌پور در نوروز ۱۳۷۵ از شبکه ۱ پخش شد.
۱۳۷۴ بر سر دوراهی بازیگر مجید بهشتی
۱۳۷۴ زندگی بازیگر محمدرضا اعلامی شبکه ۱
۱۳۷۴ تله‌فیلم «سلام به انتظار» بازیگر کریم آتشی این فیلم تلویزیونی، از تولیدات «سیمافیلم» است.[۹]
۱۳۷۵–۱۳۷۳ علاءالدین بازیگر بهرام شاه‌محمدلو
حسین فردرو
از برنامه کودک و نوجوان شبکه ۱ پخش می‌شد.
۱۳۷۴–۱۳۷۳ سمندون بازیگر ناصر هاشمی
۱۳۷۳ همسران بازیگر مهمان بیژن بیرنگ
مسعود رسام
شبکه ۲
۱۳۷۲–۱۳۷۳ پدرسالار بازیگر اکبر خواجویی در نقش «ملوک» (همسر اسدالله خان)؛ / شبکه ۲
۱۳۷۱–۱۳۷۲ آپارتمان بازیگر اصغر هاشمی شبکه ۱
۱۳۷۱ مزد ترس بازیگر حمید تمجیدی شبکه ۲
۱۳۷۰ قابیل[۱۰] بازیگر حمید تمجیدی
۱۳۷۰ این خانه دور است بازیگر بیژن بیرنگ
مسعود رسام
شبکه ۲
۱۳۶۸–۱۳۶۹ میهمان بازیگر خسرو ملکان
۱۳۶۸ بهارانه بازیگر بهمن زرین‌پور در نوروز ۱۳۶۸ از شبکه ۱ پخش شد.
۱۳۶۷ زندگی و جنگ[۱۱] بازیگر احمد نجیب‌زاده نویسنده: «احمد بهبهانی»
۱۳۶۷ بخش چهار جراحی بازیگر مهمان مسعود فروتن در ۶ قسمت از شبکه ۲ پخش شد.
۱۳۵۶ همه از یک خانواده بازیگر منصور پورمند
۱۳۵۳ تلخ و شیرین بازیگر منصور پورمند
۱۳۵۲ قصه عشق بازیگر منصور پورمند
۱۳۴۶–۱۳۴۹ سرکار استوار بازیگر منصور پورمند
پرویز کاردان
پرویز صیاد
این سریال، نزدیک به ۲۰۰ قسمت داشت و پخش آن از
اواسط سال ۱۳۴۶ آغاز شد و پس از وقفه‌ای، تا سال ۱۳۴۹
ادامه داشت.[۱۲]

 

جوایز و افتخارات

خیرآبادی سه بار نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل از جشنواره فیلم فجر شد.[۱]

 

 

منابع



 







برچسب ها حمیده خیرآبادی قبل عمل زیبایی سن حمیده خیرآبادی آخرین خبر حمیده خیرآبادی کانال تلگرام حمیده خیرآبادی شماره تلفن حمیده خیرآبادی اینستاگرام Instagram حمیده خیرآبادی همسر حمیده خیرآبادی بیوگرافی حمیده خیرآبادی حمیده خیرآبادی و همسرش حمیده خیرآبادی کجاست؟ قد حمیده خیرآبادی زندگی نامه حمیده خیرآبادی حمیده خیرآبادی متولد حمیده خیرآبادی کیست؟ عکسهای حمیده خیرآبادی تحصیلات حمیده خیرآبادی ارتباط با حمیده خیرآبادی حمیده خیرآبادی ویکی پدیا خانه / ثروت حمیده خیرآبادی حمیده خیرآبادی ازدواج
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • لینک دوستان
    آرشیو